ГоловнаПолітика

Зараз ніхто не каже, що КДКП - кишеньковий орган Луценка, - Шемчук

Заступник голови КДКП очікував більшого спротиву системи прокуратури

Зараз ніхто не каже, що КДКП - кишеньковий орган Луценка, - Шемчук
Фото: Макс Требухов

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів створена без протидії Луценка. Про це в інтерв'ю LB.ua заявив заступник голови КДКП Віктор Шемчук.

На питання: чи відчуває він спротив генпрокурора Юрія Луценка з приводу діяльності КДКП, Шемчук відповів: "Ні. Відверто кажучи, я думав, що опір буде більшим. Протягом перших декількох місяців роботи нам говорили, що нічого не вийде, що КДКП не зможе запрацювати. Сьогодні, очевидно, всі змирилися з тим, що комісія існує, може діяти жорстко і не є одним з підрозділів ГПУ. Ми почали приймати обґрунтовані рішення, які не завжди були на користь керівництва органів прокуратури. Тому зараз ніхто не каже, що КДКП - це кишеньковий орган Луценка".

"КДКП створена саме Луценком, без його протидії. У КДКП немає нічого свого. Усе матеріальне забезпечення, починаючи від столу і стільця, нам виділила ГПУ. Якби був спротив (з боку Луценка - LB.ua), комісія не працювала б. Мені здається, що сьогодні інтерес Юрія Віталійовича як генерального прокурора і КДКП як одного з органів, що працюють із Генпрокуратурою, збігаються", - додав він.

Як відомо, із 7 липня цього року розпочала роботу Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів, до повноважень якої входить притягнення до дисциплінарної відповідальності прокурорів за фактом розгляду дисциплінарних скарг, а також відбір кадрів на вакантні місця в прокуратурі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram