ГоловнаПолітика

Заарештованому в Росії Павлові Грибу закидають підготовку вибуху в школі

Він нібито схиляв свою знайому влаштувати теракт на лінійці.

Заарештованому в Росії Павлові Грибу закидають підготовку вибуху в школі
Павло Гриб
Фото: Ніл Ракша/ Главком

Федеральна служба безпеки підозрює українця Павла Гриба в підготовці теракту в школі. За версією слідства, Гриб запропонував знайомій дівчині із Сочі підірвати бомбу на лінійці.

Про це пише "Коммерсант".

18 жовтня, обґрунтовуючи клопотання про продовження терміну арешту Грибові, представник слідства заявив, що українець дотримується радикальних націоналістичних поглядів і схиляв свою знайому жительку Краснодарського краю влаштувати підрив саморобного вибухового пристрою на випускній лінійці в середній школі №26 міста Сочі.

Грибу висунено звинувачення за ч.1 ст.205.1 КК РФ (Сприяння терористичній діяльності).

Нагадаємо, про зникнення Павла Гриба наприкінці серпня повідомив його батько - колишній прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. За його словами, 24 серпня, в День незалежності України, його син виїхав до білоруського Гомеля, де мав зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі юнак зник. Прокуратура Чернігівської області після зникнення Гриба порушила кримінальну справу за статтею "Умисне вбивство".

В місцевій поліції батькові повідомили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "Терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії в Краснодарському краї в місті Сочі. Пізніше стало відомо, що Павла Гриба заарештовано в Краснодарі до 17 жовтня.

Родичі вимагають забезпечити доступ затриманого до медичного обслуговування, оскільки в нього проблеми з кровообігом через синдром портальної гіпертензії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram