ГоловнаПолітика

ФСБ звинуватила кримськотатарського активіста в "публічному заклику до порушення цілісності Російської Федерації"

Сам Кадиров заперечує звинувачення.

ФСБ звинуватила кримськотатарського активіста в "публічному заклику до порушення цілісності Російської Федерації"
Фото: Крым. Реалии

Кримське управління ФСБ Росії 18 жовтня пред'явило обвинувальний акт кримськотатарському активісту Сулейману Кадирову. Російське слідство звинувачує Кадирова за частиною 2 статті 280.1 Кримінального кодексу Росії - "публічний заклик до порушення цілісності Російської Федерації", повідомляє Крым.Реалии.

"Винятковість цієї справи полягає в тому, що кримінальну справу було порушено більш ніж рік тому – 11 жовтня 2016 року. З юридичної точки зору, доведеність та обґрунтованість звинувачень вельми туманні. Виходячи з експертиз, які є в матеріалах справи, той репост і ті коментарі, які, як вважає слідство, належать Сулейману Кадирову, не містять будь-яких закликів. Вони містять схвалення, згоду з позицією, але закликів немає. А стаття Кодексу говорить, що в діях повинні бути заклики", - розповів адвокат Олексій Ладен.

Він також зазначив, що виникає низка запитань до "якості слідства".

Сам Кадиров заперечує звинувачення.

5 жовтня 2016 року російські силовики прийшли з обшуком у будинок кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова. Під час обшуку вилучили ноутбук і телефон. Обшук проводився на підставі постанови судді за прізвищем Родіонов на проведення огляду за підозрою у закликах до невизнання кордонів Росії і підтримки громадського об'єднання "Аскер".

11 жовтня 2016 року щодо Сулеймана Кадирова порушили кримінальну справу за підозрою в "сепаратизмі".

У квітні 2017 року російська служба з фінансового моніторингу внесла Сулеймана Кадирова в перелік екстремістів і терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram