ГоловнаПолітика

У Києві урочисто відкрили вулицю Іоанна Павла II

У заході взяли участь члени польського парламенту, посол Польщі, представники Ватикану.

У неділю, 15 жовтня, в Печерському районі столиці відбулося урочисте відкриття вулиці Іоанна Павла II (колишня Патріса Лумумби) і мурала з його зображенням, пише УНН.

У заході взяли участь члени польського парламенту, посол Польщі, а також представники Ватикану.

"Святіший отець Папа Франциск звертає свою щире вітання, висловлюючи своє визнання цієї гідної похвали ініціативи, і бажаючи, щоб яскраві приклади і вчення незабутнього понтифіка стали заохоченням і надалі дотримуватися з радістю шляхом християнського свідчення і служіння ближньому", - привітав урочисте відкриття італійський кардинал, державний секретар його святості П'єтро Паролін.

Посол Польщі Ян Пєкло на відкритті мурала зазначив, що понтифік прийняв важливу участь в становленні країн пострадянського простору після розпаду СРСР.

"Москва не хоче, щоб Україна була частиною загального європейського простору, простору миру і благополуччя. Дуже важливо, що Папа знав про це і для цього він приїжджав в Україну. Нам необхідно просувати цей простір до східного кордону України", - додав посол.

Нагадаємо, що напередодні відкриття мурала Іоанна Павла II зіпсували вандали. Внизу мурала невідомі намалювали свастики і написали, зокрема, на польській мові "Польська собача кров" і на російській "Приберіть це чудовисько". Також було написано "Унія не пройде".

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за цим фактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram