ГоловнаПолітика

В аеропорту "Бориспіль" затримали азербайджанського опозиційного журналіста

Фікрета Гусейова розшукував Інтерпол.

В аеропорту "Бориспіль" затримали азербайджанського опозиційного журналіста
Фото: mvs.gov.ua

Українські прикордонники 14 жовтня затримали в аеропорту "Бориспіль" іноземця, якого розшукував Інтерпол, повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

"Сьогодні в міжнародному аеропорту "Бориспіль" прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" затримали громадянина Нідерландів, якого розшукує Інтерпол", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, було встановлено, що, згідно з інформацією Інтерполу, цей громадянин перебував у міжнародному розшуку з метою арешту для притягнення до кримінальної відповідальності за шахрайство і незаконну міграцію.

Після проведення процесуальних дій затриманого згідно зі встановленим порядком передали співробітникам Національної поліції.

Виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романяк повідомила, що в "Борисполі" затримали азербайджанського опозиційного журналіста Фікрата Гусейнова.

"Він приїхав в Україну в якійсь приватній справі, для зустрічі з друзями. Але виявилося, що влада Азербайджану подала його в розшук. І згідно з процедурою, його затримали в аеропорту. Я знаю, що одне з того, що йому інкримінують - це незаконний перетин кордону Азербайджану 2008 року. Якщо я не помиляюся, це тоді, коли він виїжджав з Азербайджану. Станом на зараз він перебуває в СІЗО, і наскільки мені відомо, готується депортація", - написала вона у фейсбуці.

Фікрет Гусейнов покинув Азербайджан 10 років тому, після того як його викрали і жорстоко побили. Викрадачів досі не знайдено.

За інформацією колег журналіста, Фікрет Гусейнов уже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює з опозиційним телеканалом "Туран", який транслюється з-за кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram