ГоловнаПолітика

Румунія готова до діалогу щодо українського закону про освіту, - Клімкін

"У Румунії все зовсім по-іншому, ніж в Угорщині. Але треба предметно працювати з місцевою громадою".

Румунія готова до діалогу щодо українського закону про освіту, - Клімкін

Румунія демонструє готовність до діалогу з Україною щодо закону про освіту, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, який в п'ятницю, 13 жовтня, відвідав Бухарест і провів зустріч з головою МЗС Румунії Т. Мелешкану.

"У Румунії все зовсім по-іншому, ніж в Угорщині. Є готовність до відкритого діалогу. Але треба предметно працювати з місцевою громадою", - написав міністр у твіттері.

За словами Клімкіна, сторони домовилися про продовження конструктивного співробітництва в сфері освіти, в т. ч. з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

Речник МЗС Мар'яна Беца повідомила, що Клімкін в Румунії предметно пояснив положення українського закону і пообіцяв більше співпрацювати з румунською громадою в цьому питанні.

"Павло Клімкін ще раз наголосив: жодна румунська школа не буде закрита. Ніякої асиміляції", - написала Беца в твіттері.

За її словами, голова українського зовнішньополітичного відомства заявив румунській стороні, що закон про освіту не зменшує можливостей національних меншин в Україні, а розширює їх.

"Кожен громадянин України повинен мати майбутнє в Україні", - процитувала Клімкіна Беца.

Нагадаємо, напередодні голова МЗС Павло Клімкін відвідав Угорщину і роз'яснив угорському колезі деталі освітньої реформи. Незважаючи на це голова МЗС Угорщини Петер Сіярто продовжує стверджувати, що новий український закон ущемляє права угорців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram