ГоловнаПолітика

Туреччина посилила контроль за суднами, які заходять у порти Криму

Кожен турецький порт зобов'язали перевіряти судна, які він приймає.

Туреччина посилила контроль за суднами, які заходять у порти Криму
Архив

Влада Туреччини посилює заходи для виявленню суден, що заходили в порти Криму.

Це випливає з листа, направленого керівництвом палати судноплавства торгово-промислової палати Туреччини всім суб'єктам морських перевезень і портового бізнесу, копію якого оприлюднило видання BlackSeaNews.

У документі під назвою "Принципи судноплавства в регіонах Чорного моря і Криму" йдеться про необхідність "вжити заходів з урахуванням зовнішньої політики нашої країни [Туреччині], пов'язаної з обмеженнями, накладеними на заходження суден у порти Криму".

Турецькі порти, морських агентів, операторів і судновласників офіційно повідомляють про те, що "судна, які прибувають з Криму і його портів, не пропускаються в нашу країну, а дозвіл на відплиття з портів цього регіону не надається".

Крім того, вводиться жорстка система контролю.

"Контроль забезпечується шляхом запиту від суден документів про вихід з останнього порту, а також записів бортового журналу про вихід з останнього порту... а також проводиться контроль з використанням всіх доступних систем і відкритих ресурсів (AIS і т.п.) для перевірки того факту, що кораблі прибули із зазначених портів", - йдеться в листі.

Контроль повинен проводитися керівництвом кожного турецького порту.

Нагадаємо, рік тому паром "Варяг" здійснив прямі рейси між Севастополем і турецьким портом Зонгулдак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram