ГоловнаПолітика

Міністр оборони назвав професіоналом свого затриманого заступника

Степан Полторак закликав не вішати ярлики на Ігоря Павловського до вироку.

Міністр оборони назвав професіоналом свого затриманого заступника
Степан Полторак

Заступник міністра оборони Ігор Павловський професійно виконував свої обов'язки з початку російської агресії, але якщо суд доведе його причетність до злочину, він повинен понести відповідальність, сказав міністр оборони Степан Полторак.

"Генерал Павловський виконував свої обов'язки з першого дня агресії, виконував їх доволі високопрофесійно. Він був керівником АТО-Маріуполь під час активних бойових дій там. Але якщо він причетний до злочину, він повинен за це відповісти", - сказав Полторак журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Але хочу звернутися до всіх громадян України, якщо ми хочемо побудувати цивілізоване суспільство... Не потрібно звинувачувати людей - всіх, не тільки Павловського - до рішення суду, і не вішати на них ярлики, що вони злочинці", - додав міністр.

Нагадаємо, в середу НАБУ затримало заступника міністра оборони України Ігоря Павловського і директора Департаменту державних закупівель і постачання матеріальних ресурсів Міністерства Володимира Гулевича. Пізніше стало відомо про затримання начальника відділу організації поставок паливно-мастильних матеріалів управління поставок матеріальних ресурсів департаменту держзакупівель Міноборони Бориcа Малиша і старшого інспектора відділу аудиту у сфері державних закупівель і моніторингу цін Департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міноборони Володимира Шемовнева, пише enkorr.

Їх підозрюють у причетності до корупційної схеми щодо розтрати державних коштів у сумі понад 149 млн грн при закупівлі палива в компанії "Трейд Коммодіті".

З боку "Трейд Коммодіті" НАБУ і САП підозрюють офіційного власника і директора компанії Вадима Майка і неформального керівника Володимира Гарькавого. Вони, за неофіційними даними, втекли.

Раніше невідома група компаній "Трейд Коммодіті" стала активним учасником тендерів на початку 2016 року. На сьогодні вона забезпечує більш ніж половину поставок нафтопродуктів, які закуповують Міноборони та "Укрзалізниця". Журналістські розслідування вказують на підтримку "Трейд Коммодіті" на вищому політичному рівні, зокрема впливовими депутатами з президентської фракції Олександром Грановським і Ігорем Кононенком. За словами голови Держрезерву Вадима Мосійчука, від імені "Трейд Коммодіті" переговори з ним вів бізнесмен Андрій Адамовський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram