ГоловнаПолітика

Порошенко прокоментував затримання в Міноборони

"Нікому не дозволю красти в армії - руки повідрубую".

Порошенко прокоментував затримання в Міноборони
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко закликає правоохоронні органи в найкоротші терміни провести об'єктивні розслідування фактів корупції в Міністерстві оборони.

"Нікому не дозволю красти в армії - руки повідрубую", - сказав він журналістам.

"Підкреслюю, що розслідування має бути проведено в найкоротші терміни, подано суспільству і передано до суду. Будь-яке зволікання, коли справи ведуться 3-4 роки, є абсолютно неприйнятним", - додав Порошенко.

Він висловив надію на те, що в найкоротші терміни "суспільство отримає повноцінну інформацію, що сталося і як сталося".

Нагадаємо, в середу НАБУ затримало заступника міністра оборони України Ігоря Павловського і директора Департаменту державних закупівель і постачання матеріальних ресурсів Міністерства Володимира Гулевича. Пізніше стало відомо про затримання начальника відділу організації постачання паливно-мастильних матеріалів управління постачання матеріальних ресурсів департаменту держзакупівель Міноборони Бориса Малиша і старшого інспектора відділу аудиту у сфері державних закупівель і моніторингу цін Департаменту внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міноборони Володимира Шемовнева, пише enkorr.

Їх підозрюють у причетності до корупційної схеми розтрати державних коштів у розмірі понад 149 млн грн під час закупівлі палива в компанії "Трейд Коммодіті".

З боку "Трейд Коммодіті" НАБУ і САП підозрюють офіційного власника і директора компанії Вадима Майка і неформального керівника Володимира Гарькавого. Вони, за неофіційними даними, втекли.

Раніше невідома група компаній "Трейд Коммодіті" стала активним учасником тендерів на початку 2016 року. На сьогодні вона забезпечує понад половину постачань нафтопродуктів, які закуповуються Міноборони і "Укрзалізницею". Журналістські розслідування вказують на підтримку "Трейд Коммодіті" на вищому політичному рівні, зокрема впливовими депутатами з президентської фракції Олександром Грановським і Ігорем Кононенком. За словами голови Держрезерву Вадима Мосійчука, від імені "Трейд Коммодіті" переговори з ним вів бізнесмен Андрій Адамовський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram