ГоловнаПолітика

Кабмін заповнив свою квоту в конкурсній комісії з вибору членів НКРЕКП

Це місце дісталося Миколі Ніцаку.

Кабмін заповнив свою квоту в конкурсній комісії з вибору членів НКРЕКП
Фото: Сергей Нужненко

Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу призначив свого представника в конкурсну комісію, яка повинна буде вибирати членів Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Це місце дісталося Миколі Ніцаку, який раніше працював у Черкаських магістральних енергетичних мережах Національної енергетичної компанії "Укренерго".

Конкурсна комісія повинна складатися з п'яти осіб: двоє від Ради, двоє від Президента і один від Кабміну. Вона вважається повноважною у випадку затвердження не менш ніж чотирьох осіб. Зараз до неї входять три члени. Своїх представників Світлану Голікову та Василя Яструбинського Верховна Рада призначила 2 жовтня.

Нагадаємо, восени 2016 року Верховна Рада прийняла закон про незалежного регулятора в сфері електроенергії та комунальних послуг. Згідно з документом, діючі голова і члени регулятора повинні бути звільнені в термін від шести до 18 місяців з дня набуття законом чинності (8 грудня 2016 року).

Черговість звільнення голови і членів НКРЕКП закон залишив на розсуд президента.

Своїм указом від 23 березня президент Петро Порошенко визначив, що не пізніше, ніж через шість місяців з дня набуття законом чинності будуть звільнені члени НКРЕКП Юрій Голляк і Володимир Євдокимов; не пізніше, ніж через 12 місяців - Вікторія Морозова і Борис Циганенко; не пізніше, ніж через 18 місяців - Руслан Машляковський і голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Згідно з цим указом Голляк і Євдокимов були звільнені наприкінці травня. Морозова і Циганенка повинні звільнити до грудня.

НКРЕКП приймає рішення чотирма голосами, тому зволікання з призначенням конкурсної комісії, яка, своєю чергою, повинна вибрати нових членів НКРЕКП, заблокує її роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram