ГоловнаПолітика

Ляшко продав квартиру екс-регіоналу за 16 млн гривень (оновлено)

Риженкова вважають близьким до Ахметова, з яким "радикали" дружать.

Ляшко продав квартиру екс-регіоналу за 16 млн гривень (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Голова Радикальної партії Олег Ляшко продав свою квартиру за 15,9 млн гривень колишньому нардепу від Партії регіонів Олександрові Риженкову.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на відповідь прес-служби Ляшка. Яку саме квартиру продав голова Радикальної партії, там не уточнили.

"Продав квартиру. Так, саме Риженков орендував у мене квартиру, яку потім він і купив. Риженков був народним депутатом парламенту попереднього скликання і очолював фінансово-банківський комітет, у якому я був заступником. Герой України, колишній директор Донецького металургійного заводу", - наводяться слова Ляшка.

У декларації голови РПЛ зазначені дві квартири в Києві площею 367,2 кв.м і 95,50 кв.м, а також квартира у столиці площею у 66,30 кв.м, якою політик володіє спільно зі своєю цивільною дружиною Росітою Сайранен.

Оновлення. "Українська правда" з посиланням на виписку з держреєстру прав на нерухоме майно пише, що Риженков 25 серпня купив у Ляшка 5-кімнатну квартиру загальною площею 367,2 кв. м. Розташована вона за адресою м. Київ, вул. Протасів Яр 8, кв. 72 (комплекс "Альпійське містечко"). Цю квартиру Ляшко придбав у 2010 році.

На сайті комплексу вказується, що ціни на 5-кімнатні квартири становлять від 9,5 млн грн до 14,17 млн грн.

Олександр Риженков - колишній депутат Верховної Ради від Партії регіонів і батько Юрія Риженкова, генерального директора "Метінвест Холдингу". Це керуюча компанія групи "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новинського.

Про те, що Ляшко отримав 15,9 млн гривень від продажу майна Риженкову, стало відомо напередодні - політик розкрив інформацію про угоду в реєстрі е-декларацій. Цього року Ляшко кілька разів декларував по 270 000 гривень надходжень від здачі майна в оренду.

Ляшко із цивільною дружиною за останній рік придбали нерухомості приблизно на 20 млн гривень. На початку 2017 року Ляшко купив будинок на 550 кв. м і дві земельні ділянки загальною площею 0,6 га у смт Козин (Конча-Заспа). Загальна вартість - 15 млн грн. Він запевняв, що маєток придбав у кредит, який планує закрити через 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram