ГоловнаПолітика

Лубківський: голова угорського МЗС повівся нечувано зневажливо щодо Клімкіна

"Це прецедент у світовій дипломатії".

Лубківський: голова угорського МЗС повівся нечувано зневажливо щодо Клімкіна

Колишній посол України в Хорватії Маркіян Лубківський розкритикував дії міністра закордонних справ Павла Клімкіна щодо його угорського колеги. Пост із критикою міністра Лубківський опублікував у фейсбуці.

"Мою увагу привернуло скромне повідомлення у Twitter міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про те, як він, мовляв, "дізнався про плани угорського колеги відвідати Закарпаття". Тут же наш міністр висловив "пропозицію поїхати разом. Вислухати угорську громаду і почати предметний діалог".

Перший коментар. Не може міністр закордонних справ випадково "дізнаватися" про приїзд на його територію колеги без попереднього затвердження такого візиту - існує міжнародно прийнята протокольна процедура!" - зазначив Лубківський.

"Що зробив голова МЗС Угорщини Петер Сіярто? Він відмовився зустрічатися з Павлом Клімкіним на території України. Сіярто, по суті, "плюнув" в обличчя Клімкіну, Україні та всім нам", - додав він.

Колишній посол назвав подію нечуваною неповагою і прецедентом у світовій дипломатії.

"Другий коментар. Що повинен був зробити Клімкін? Повідомити угорського колегу про неможливість прийняти його в Україні. Через неможливість проведення двосторонньої зустрічі. Це було б правильно і гідно. Так зробили б усі, але не ми", - резюмував Лубківський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram