ГоловнаПолітика

Порошенко підписав пенсійну реформу

Мінімальний розмір пенсії підвищено на 140 гривень.

Президент Петро Порошенко підписав закон про пенсійну реформу.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у фейсбуці.

"Президент Петро Порошенко підписав законопроекти щодо пенсійної реформи", - написав він.

На сайті парламенту в картці законопроекту про пенсійну реформу №6614 інформації про підписання наразі немає.

Ухваленими змінами передбачено, що з 1 жовтня мінімальний розмір пенсії зросте з 1312 до 1452 гривень. Пенсійна реформа передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року.

З 2019 року планують ввести накопичувальну систему. Учасниками накопичувальної системи пенсійного страхування є особи, які за станом на 1 січня 2019 року підлягатимуть загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню згідно з чинним законом.

Застраховані особи, яким на 1 січня 2019 року залишиться менш ніж 10 років до досягнення пенсійного віку, будуть мати право ухвалити рішення не сплачувати страхові внески у накопичувальну систему. Особи, які досягли пенсійного віку, не можуть бути платниками страхових внесків до Накопичувального фонду.

Кабінету Міністрів доручено до 1 липня 2018 року забезпечити створення інституційних компонентів функціонування накопичувальної системи пенсійного страхування. Первинна чиста вартість одиниці пенсійних активів на дату спрямування частини страхових внесків до Накопичувального фонду дорівнює 1 гривні.

Також реформа передбачає призначення пенсії незалежно від віку за наявності 40 років страхового стажу з 1 січня 2028 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram