ГоловнаПолітика

Сім поліцейських отримали травми в сутичках біля АЗС на Ревуцького

У постраждалих травми голови, рук і ніг.

Сім поліцейських отримали травми в сутичках біля АЗС на Ревуцького
Фото: Макс Требухов

Сім поліцейських постраждали в сутичках з противниками будівництва автозаправної станції на вул. Ревуцького в Києві, які відбулися вчора ввечері.

Як повідомляють на сайті столичної поліції, близько 200 осіб знесли будівельний паркан і почали псувати майно будівельного майданчика і кидати димові шашки.

"Після подій по медичну допомогу звернулися два дільничні офіцери поліції району, два поліцейські поліції особливого призначення і три інспектори столичного головкому поліції, у них діагностували струс головного мозку, черепно-мозкові травми, забої м'яких тканин рук і ніг", - сказано в повідомленні.

Порушено кримінальні провадження за ст. 296 (хуліганство) і ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. У цей час слідчі встановлюють осіб, які вчинили правопорушення, для притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, конфлікт навколо будівництва на Ревуцького триває вже кілька місяців. Там пройшло кілька мітингів, деякі з них завершилися бійкою. Заправка майже готова.

У середині липня Київська міська рада запустила процес розірвання договору на оренду земельної ділянки по вулиці Ревуцького, 8, де ведеться будівництво автозаправної станції. Наприкінці липня влада Києва повідомила, що домовилася з компанією "ОККО" про призупинення будівництва АЗС по Ревуцького. Але як зазначають місцеві жителі, будівництво заправки не припинилося.

У серпні прокуратура подала позов про знесення скандальної заправки на вул. Ревуцького в Києві. Раніше прокуратура направила до суду клопотання про накладення арешту на земельну ділянку під автозаправкою на вул. Ревуцького та на всі об'єкти, які на ній розташовані. Крім того, прокуратура просить суд заборонити будь-які дії, пов'язані з будівництвом на цій ділянці.

Мережа АЗС "ОККО" входить до складу концерну "Галнафтогаз". Мажоритарним акціонером концерну є Віталій Антонов, серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram