ГоловнаПолітика

Пенсію в жовтні виплатять у два етапи через новий закон

Тим, хто вже отримав виплату, видадуть надбавку до 25 жовтня.

Пенсію в жовтні виплатять у два етапи через новий закон
Фото: gsk.in.ua

Органи Пенсійного фонду мають намір перерахувати пенсії згідно з прийнятою реформою впродовж доби після набуття чинності закону.

Про це сказав голова правління ПФ Олексій Зарудний під час селекторної наради з питань впровадження пенсійної реформи.

"Упродовж доби після набуття чинності закону органи Пенсійного фонду підготують додатковий документ про перераховані пенсії", - сказав він.

За його словами, виплату пенсій у жовтні буде проведено в два етапи.

Ті, хто отримуватиме пенсію після набуття чинності закону, отримають перераховану пенсію за двома відомостями відразу, а ті, хто вже отримав виплату до набуття чинності закону, отримають перераховану частину до 25 жовтня.

3 жовтня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій.

Законопроект передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року. Крім того, з 2019 року планують ввести накопичувальну систему. Учасниками накопичувальної системи пенсійного страхування є особи, які на 1 січня 2019 року підлягатимуть загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню відповідно до чинного закону.

Кабмін заявляв, що прийняття закону дозволить підвищити пенсії нинішнім пенсіонерам уже з 1 жовтня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram