ГоловнаПолітика

Рада прийняла пенсійну реформу

Документ підтримали 288 депутатів.

Рада прийняла пенсійну реформу
Фото: ЦЕНЗОР

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій".

Документ підтримали 288 депутатів.

Законопроект передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року.

З 2019 року планують ввести накопичувальну систему. Учасники накопичувальної системи пенсійного страхування з 1 січня 2019 року підпадатимуть під загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відповідно до чинного закону.

Застраховані особи, яким на 1 січня 2019 року залишиться менш ніж 10 років до досягнення пенсійного віку, матимуть право прийняти рішення не сплачувати страхові внески до накопичувальної системи. Особи, які досягли пенсійного віку, не можуть бути платниками страхових внесків у накопичувальний фонд.

Кабінету Міністрів доручено до 1 липня 2018 року забезпечити створення інституційних компонентів функціонування накопичувальної системи пенсійного страхування. Первинна чиста вартість одиниці пенсійних активів на дату спрямування частини страхових внесків у накопичувальний фонд дорівнює 1 гривні.

Також реформа передбачає призначення пенсії незалежно від віку за наявності 40 років страхового стажу з 1 січня 2028 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram