ГоловнаПолітика

Каплін оголосив себе лідером Соціалістичної партії України

Офіційно її очолює Ілля Ківа.

Каплін оголосив себе лідером Соціалістичної партії України

Депутат Верховної Ради Сергій Каплін заявив, що його обрали лідером Соціалістичної партії України.

Прес-служба Капліна повідомила про проведення Всеукраїнського з'їзду соціалістів, соціал-демократів і профспілок, на якому депутата нібито обрано лідером СПУ. Крім того, стверджується, що Соціал-демократична партія Капліна (раніше - "Прості люди") разом з СПУ і Партією пенсіонерів об'єдналася в блок "За простих людей".

"У СПУ тепер законно обраний голова. Не кулуарно «коронований» 5 делегатами з 4 присутніх Ківа, якого просто поставив Аваков і через Петренка незаконно вніс до реєстрів, а проголосований всіма членами політради, підтриманий кожним партійцем на відкритому великому з'їзді", - наводить прес-служба слова Капліна.

Депутата висунули також на вибори президента 2019 року.

Нагадаємо, що офіційно СПУ очолює Ілля Ківа.

Після того, як 8 липня Ківа оголосив себе лідером СПУ, низка членів партії заявили про рейдерське захоплення політсили і "фейкове" обрання Ківи. Про це, зокрема, писав у фейсбуці екс-голова фракції СПУ в парламенті Іван Бокий.

Соціалістична партія України - одна з найстаріших політсил країни. Заснована в 1991 році Олександром Морозом, партія була представлена у Верховній Раді з 1991 по 2007 рік. Причиною занепаду політсили стала коаліція з Партією регіонів в 2006 році. У 2012 році Мороз покинув пост лідера СПУ.

Ілля Ківа - радник голови МВС Арсена Авакова, раніше очолював батальйон територіальної оборони "Полтавщина", був заступником начальника ГУМВС у Донецькій і Херсонській областях і начальником департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram