ГоловнаПолітика

Експертиза не встановила ознак психологічного тиску на Януковича під час звернення до Путіна

Екс-президент звернувся по військову допомогу упевнений у своїй правоті.

Експертиза не встановила ознак психологічного тиску на Януковича під час звернення до Путіна
Фото: EPA/UPG

Психологічна експертиза не встановила фактів тиску на колишнього президента Віктора Януковича під час звернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну.

Відповідний висновок оголосив під час засідання головуючий суддя Оболонського районного суду Києва Владислав Дев'ятко.

Прокуратура попросила суд дослідити результати психологічної експертизи Януковича як докази сторони звинувачення. На аналіз були спрямовані відеофрагменти інтерв'ю екс-президента, які він давав журналістам після втечі з України.

"За результатами психосоматичного дискурсивного аналізу експерт прийшов до висновку, що Янукович під час пояснення своїх мотивів звернутися до Путіна по військову допомогу демонструє впевненість і переконаність у своїй правоті, але постійно намагається перекласти відповідальність за наслідки на інших. Ознак здійснення на нього (Януковича) психологічного тиску з боку сторонніх осіб немає", - озвучив висновок суддя.

Після дослідження цього доказу суд перейшов до вивчення лінгвістичної експертизи висловлювань Януковича.

Нагадаємо, Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом, як зазначив генпрокурор Юрій Луценко, це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram