ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає заслухати в Раді керівників силових структур через пожежу в Калинівці

Також партія наполягає на створенні ТСК.

"Батьківщина" вимагає заслухати в Раді керівників силових структур через пожежу в Калинівці
Фото: Макс Требухов

Партія «Батьківщина» вимагає термінової доповіді керівників силових структур у Верховній Раді України у зв'язку з пожежею і вибухами на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області. Про це йдеться в заяві партії.

Окрім того, повідомляють, що парламентська фракція «Батьківщини» буде наполягати на створенні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка забезпечила б незалежне і об'єктивне розслідування причин трагедії.

«Калинівка - це четвертий склад боєприпасів, який підірвано за два роки війни з Російською Федерацією, і найбільший з них. Очевидно, що це не випадковий збіг обставин, а стратегічна диверсійна робота нашого спільного ворога», - наголошено в заяві.

«На жаль, після попередніх трагедій влада не зробила висновків. Сватове, Маріуполь і Балаклія залишилися безкарними для високих чинів. Замість того, щоб покарати винних і багаторазово посилити охорону стратегічних артскладів, влада роздавала медалі та нагороди в тилу», - нагадали в «Батьківщині».

Партія вважає, що захист стратегічних об'єктів по всій країні під час війни має бути першорядним завданням для відповідальної влади.

"Уже зараз командування на чолі з Верховним головнокомандувачем повинно віддати наказ про посилення охорони інших арсеналів і проконтролювати його виконання.

Генштаб, Міноборони, СБУ і МВС повинні доповісти про план контрдиверсійних робіт Верховній Раді. Парламент повинен створити слідчу комісію, щоб не дати замовчати чергову військову трагедію, як це вже було з Дебальцевим і Іловайськом», - йдеться в заяві партії.

Нагадаємо, вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки почалися близько 22:00 у вівторок. Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що пожежа на складі виникла через підпал. Через НП постраждали дві жінки, їх ушпиталили. Військова прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом диверсії у зв'язку з вибухами в Калинівці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram