ГоловнаПолітика

У ЗСУ заявили про затримання диверсантів перед вибухами в Калинівці

Одна з ДРГ нібито змогла скинути з безпілотника вибуховий пристрій.

У ЗСУ заявили про затримання диверсантів перед вибухами в Калинівці

Перед пожежею на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області затримали диверсійні групи, стверджує прес-офіцер Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України Сергій Місюра у фейсбуці.

"Найголовніше, що це точно диверсія. У зв'язку із цим через наші розвіддані ще з 25 числа у Вінницькій області під виглядом антитерористичних навчань були проведені обшуки і переслідування диверсійних груп. Так, це справа не однієї людини. І два дні проходили пошуки і ведення цих груп. Основна маса була визначена, їхні цілі - і були затримані. Основна маса, але не всі. Тому одна група і змогла доставити на безпілотнику вибуховий пристрій", - зазначив він.

"Постові доповіли про звук у небі, потім почалися підриви снарядів, які стояли на вулиці. Це підтверджено - працював безпілотник, і це терористичний акт", - додав Місюра.

За його даними, більшість потрібних ЗСУ снарядів розміщено в підземних бункерах, вони не постраждали. Однак є непідтверджена інформація про один пошкоджений бункер.

Вибухають, як зазначив Місюра, танкові снаряди і 120-міліметрові міни, розміщені на вулиці.

Як повідомляють на сайті Служби безпеки України, на об'єкті енергетики у Вінниці проходили антитерористичні навчання, зараз їх призупинено у зв'язку з НП. При цьому стверджують, що антитерористичні навчання були включені в план робіт Управління СБУ у Вінницькій області на 2017 рік ще наприкінці 2016 року.

Вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки почалися близько 22:00 у вівторок. Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що пожежа на складі виникла через підпал. Через НП постраждали дві жінки, їх ушпиталили.

Військова прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом диверсії у зв'язку з вибухами в Калинівці.

У березні на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія. Тоді також повідомлялося, що причиною загоряння став підпал з безпілотника. На складі зберігали 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram