ГоловнаПолітика

Росія пригрозила загостренням на Донбасі в разі постачання зброї зі США

"Нічого такого не відбувається в Україні зараз".

Росія пригрозила загостренням на Донбасі в разі постачання зброї зі США
Михаил Ульянов
Фото: Интерфакс

Міністерство закордонних справ Росії застерегло США від постачання зброї Україні.

"Таке рішення буде рівнозначним спробі підкинути хмизу в багаття. Думаю, навіть в американській адміністрації багато хто усвідомлює це. Ось чому такі постачання досі не здійснювалися, хоча конфлікт виник уже доволі давно", - заявив на прес-конференції директор Департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов, повідомляє ТАСС.

"Якщо зараз політика США зміниться в цьому напрямку, то це може загрожувати серйозним загостренням ситуації без усяких на те підстав. Нічого такого не відбувається в Україні зараз, щоб диктувало бодай найменшу необхідність таких небезпечних кроків", - додав він.

Наприкінці серпня міністр оборони США Джеймс Меттіс на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком пообіцяв розширити співпрацю з Україною у сфері оборони і розглянути питання можливості постачання летальної зброї.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявляв, що можливі постачання зброї ситуацію на сході України ніяк не змінять, але призведуть до збільшення числа жертв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram