ГоловнаПолітика

Суд оштрафував на 25,5 тис. гривень директора адвокатського бюро за передачу $22 тис. хабара судді

Щодо судді досудове розслідування триває.

Суд оштрафував на 25,5 тис. гривень директора адвокатського бюро за передачу $22 тис. хабара судді
Фото: goodvin.info

Шевченківський районний суд Києва оштрафував на 25,5 тис. гривень директора адвокатського бюро Віталія Холоденка за передачу 22 тис. доларів хабара судді Солом'янського райсуду Сергію Зінченку, щоб той "вплинув на заступника міністра юстиції".

Про це йдеться у вироку суду від 19 вересня.

Зазначають, що в листопаді 2016 року до директора адвокатської компанії звернувся його знайомий для юридичної консультації з приводу зняття обтяжень з нерухомого майна для подальшого його придбання.

Холоденко приблизно 17-18 листопада 2016 року зустрівся з уже знайомим йому суддею Зінченком, який, за наявною в нього інформацією, мав широке коло зв'язків у державних установах.

"Суддя, діючи умисно, з корисливих мотивів, повідомив адвоката про наявність у нього зв'язків з посадовими особами Міністерства юстиції, за допомогою яких він пообіцяв вирішити питання про зняття обтяжень з нерухомості в найкоротші терміни за умови передачі йому неправомірної вигоди в розмірі 22 тис. доларів. Самому Холоденкові було запропоновано винагороду в розмірі 1 тис. доларів із загальної суми", - наголошується в повідомленні.

26 січня 2017 року обвинувачений і суддя Зінченко отримали від потерпілого 22 тис. доларів як хабар за вплив на прийняття рішення заступника міністра юстиції. На той момент цю посаду займав Павло Мороз.

Після отримання хабара Зінченка і Холоденка затримали.

Щодо судді Солом'янського райсуду досудове розслідування триває, а Холоденко в серпні цього року уклав з Генеральною прокуратурою угоду про визнання провини.

Нагадаємо, 23 вересня суд заарештував екс-суддю, яка намагалася підкупити антикорупційного прокурора Назара Холодницького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram