ГоловнаПолітика

Колишнього прес-секретаря Єфремова і Януковича повідомили про підозру

Родіона Мірошника оголошено в розшук.

Колишнього прес-секретаря Єфремова і Януковича повідомили про підозру
Родион Мирошник
Фото: politnavigator.net

Прокуратура Луганської області змінила раніше оголошену підозру депутату Луганської облради, а нині одній із "посадових осіб" так званої адміністрації "ЛНР" Родіону Мірошнику.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

"Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками навмисних дій, спрямованих на пособництво насильницькому поваленню конституційного ладу і захоплення державної влади, а також на зміну меж території і державного кордону України стосовно депутата Луганської обласної ради VI скликання", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі не називають прізвища підозрюваного, але за вказаними деталями біографії можна встановити, що ним є Родіон Мірошник - довірена особа Олександра Єфремова. Під час президентських виборів 2004 року він також виконував обов'язки прес-секретаря Віктора Януковича.

"Встановлено, що в 2014 році вказаний громадянин дав згоду і ініціював своє призначення на посаду так званого «помічника з питань внутрішньої політики і зв'язків з громадськістю голови «ЛНР». У цей час він забезпечує інформаційну політику і здійснює пропаганду діяльності терористичної організації «ЛНР» на окупованій території Луганської області, порушуючи інтереси громадян України, які проживають на зазначеній території", - наголосили в прокуратурі.

Оскільки Мірошник переховується від органів слідства на тимчасово окупованій території, його було оголошено в розшук і на підставі постанови суду.

Нагадаємо, раніше в Луганській області заарештували бойовика з "народної міліції ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram