ГоловнаПолітика

Гриневич назвала дати зустрічей з міністрами освіти Угорщини та Румунії з приводу нового закону про освіту

"Ми не звужуємо права дітей національних меншин, а, навпаки, розширюємо їх".

Гриневич назвала дати зустрічей з міністрами освіти Угорщини та Румунії з приводу нового закону про освіту
Фото: Владислав Мусиенко

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич привітала підписання Президентом закону про освіту і повідомила, що вже погодила на середину жовтня зустріч з міністром людських ресурсів Угорщини. Зустріч із міністром освіти Румунії відбудеться вже цієї середи, 27 вересня, повідомляє "112 Україна".

"У мене узгоджена попередня зустріч із міністром Угорщини, ця зустріч повинна відбутися в середині жовтня. В середу, післязавтра, я зустрічаюся з міністром освіти Румунії", - сказала вона.

Гриневич нагадала, що МЗС провело консультації з послами цих країн і роз'яснило особливості імплементації цієї мовної статті.

"Ми стоїмо на позиції, що ми не звужуємо права дітей національних меншин, а навпаки, розширюємо їх. Аргумент полягає в тому, що сьогодні діти, які навчаються в школах з мовами національних меншин з 1-го по 11 клас усі предмети вивчають тільки мовою національних меншин, а українською мовою, на жаль, так і не мають уроків", - зауважила вона.

Гриневич переконана, що відносини України з країнами-сусідами не погіршаться.

"Коли ми обговоримо конкретні шляхи імплементації, зніметься дуже багато політичних спекуляцій і міфів... Ми будемо виробляти спільний план у процесі двосторонніх консультацій, яким чином зробити так, щоб розширити можливості цих дітей", - зазначила міністр.

Вона також зазначила, що про внесення змін до закону можна буде говорити тільки після широкої експертної дискусії.

Як повідомляли, 25 вересня Президент Петро Порошенко підписав закон про освіту, давши таким чином старт реформі освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram