ГоловнаПолітика

Порошенко підписав нову редакцію закону "Про освіту"

"Це - одна з головних реформ, тому що від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої".

Порошенко підписав нову редакцію закону "Про освіту"
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про освіту", прийнятий Верховною Радою 5 вересня.

У прес-службі голови держави відзначають, що прийняття цього закону дозволить провести глибоку всеосяжну освітню реформу, яка підвищить якість освіти і конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці. Він забезпечить реальні кроки до включення України в європейський освітній простір.

"Це - одна з головних реформ, тому що від від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої", - зазначив Петро Порошенко.

Президент особливо наголосив, що закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі. Закон забезпечує рівні можливості для всіх, тому що гарантує кожному випускнику високий рівень володіння мовою, необхідною для успішної кар'єри в Україні.

Водночас голова держави наголосив на важливості неухильного дотримання при отриманні освіти гуманітарних прав національних меншин, які проживають на території України.

"Україна демонструвала і надалі демонструватиме таке ставлення до прав національних меншин, яке відповідає нашим міжнародним зобов'язанням, перебуває в гармонії з європейськими стандартами і є зразком для сусідніх країн", - зазначив Петро Порошенко.

Президент також звернувся до Міністерства закордонних справ і Міністерства освіти з вимогою провести необхідні консультації з європейськими партнерами, в тому числі з Радою Європи.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада 255 голосами прийняла закон "Про освіту", який, зокрема, регулює питання використання української мови в сфері освіти.

Він передбачає, що діти, які підуть в школи з 1 вересня 2018 року, матимуть можливість навчатися рідною мовою тільки в початковій школі - перші чотири роки. З п'ятого класу всі предмети повинні викладатися українською мовою.

Офіційні органи низки країн, які мають велику діаспору в Україні, висловили протест з приводу прийняття цього закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram