ГоловнаПолітика

МВС почало приймати замовлення на довідку про несудимість онлайн

Щороку її отримують близько 800 тисяч чоловік. 

Міністерство внутрішніх справ  з 22 вересня почало приймати замовлення на видачу довідки про відсутність судимості онлайн - за допомогою свого сайту (mvs.gov.ua) або сайту Головного сервісного центру (hsc.gov.ua).

Про це повідомила прес-служба ДСЦ.

Для цього необхідно зареєструватися за допомогою Електронного цифрового підпису або Bank ID і заповнити електронну форму із зазначенням територіального сервісного центру МВС, в якому зручно буде забрати довідку. Для отримання довідки потрібно буде з'їздити в цей центр з документом, що посвідчує особу.

При цьому зберігається і можливість замовити довідку безпосередньо в сервісному центрі.

"Довідка про відсутність судимості - документ, за яким знемагали в чергах, вишукували будь-які "зв'язки" для прискорення отримання заповітного підпису невловимого начальника і "дякували" купі міліцейських чиновників! Але при цьому, це вкрай важливий документ, який неможливо просто скасувати... Довідку про несудимість щороку в Україні отримують близько 800 тисяч чоловік. Вона потрібна під час оформлення на роботу, подачі документів до багатьох державних інстанцій, для участі в тендері, усиновлення, встановлення опіки, оформлення громадянства, відновлення втрачених документів і под.", - прокоментував це нововведення міністр Арсен Аваков у фейсбуці.

Він також повідомив, що послуга замовлення довідки про несудимість онлайн була запроваджена при партнерстві з Державним агентством з питань електронного уряду України і програмою EGAP, що фінансується Швейцарською Конфедерацією та виконується Фондом Східна Європа.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram