ГоловнаПолітика

Шкіряк: "міністр ДНР", на якого скоїли замах, хотів посісти місце Захарченка

"Тимофєєв проводив кулуарні переговори з кураторами Кремля"

Шкіряк: "міністр ДНР", на якого скоїли замах, хотів посісти місце Захарченка

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що замах на "міністра доходів і зборів" терористичної організації "ДНР" Олександра Тимофєєва пов'язаний з тим, що він хотів посісти місце ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Про це він написав у фейсбуці.

"Відомо, що Тимофєєв проводив кулуарні переговори з кураторами Кремля щодо прагнень посісти "трон" ватажка терористів "ДНР" Захарченка. Отже, ймовірно мова йде про спробу ліквідації можливого конкурента з боку верхівки цієї злочинної організації. Тобто, з боку самого Захарченка, який і наказав убити Тимофєєва", - написав Шкіряк.

Разом з тим Шкіряк не виключає, що можливо проводяться зачистки "ватажків" самопроголошених "ЛНР" і "ДНР" в рамках спецоперацій Головного розвідувального управління Федеральної служби безпеки Росії.

За його даними, Тимофєєв живий, але перебуває в реанімації в критичному стані. Загалом від вибуху постраждали 8 людей.

Нагадаємо, що автомобіль так званого "міністра доходів і зборів" терористичної організації "ДНР" Олександра Тимофєєва на прізвисько Ташкент підірвали у суботу вранці в Донецьку.

Тимофєєв, відомий під позивним "Саша Ташкент", у 2014 році очолював незаконне збройне формування "Оплот", яке воювало зокрема в Донецькому аеропорту. Потім став у бойовиків "міністром доходів і зборів", а в 2016 році став заступником голови уряду ДНР", керуючи роботою економічного блоку.

Прокуратура Донецької області заочно звинувачує його у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (участь у терористичній групі чи терористичній організації). Йому загрожує до 15 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram