ГоловнаПолітика

Порошенко і Трюдо обговорили миротворчу місію ООН на Донбасі та українські реформи

"Україна та Канада виступають дійсно винятковими партнерами".

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час зустрічі обговорили питання миротворчої місії ООН на Донбасі і українські реформи.

"Щойно разом з Прем'єр-міністром Джастіном Трюдо ми мали дуже хороше і продуктивне обговорення широкого діапазону напрямків, у яких Україна і Канада виступають дійсно винятковими партнерами", - заявив Президент України на брифінгу для ЗМІ.

За його словами, він надав бачення України про те, як можна налагодити партнерство в сфері безпеки і оборони з новими ініціативами.

"Я вірю, що миротворча операція ООН стане реальним проривом у мирному врегулюванні. У цьому прагненні досвід і поради наших канадських друзів були б для нас дуже корисні", - підкреслив Порошенко.

Він додав, що разом з Трюдо обговорив перебіг реформ в Україні.

"Я ціную, що Україна залишається однією з пріоритетних країн для міжнародної допомоги Канади. Ми вдячні Канаді, яка залишається одним з лідерів підтримки України, яку ми так високо цінуємо", - сказав Президент.

Нагадаємо, 22-23 вересня президент Петро Порошенко перебуває з візитом в Канаді. Він провів зустріч з прем'єр-міністром Джастіном Трюдо. Запланована також зустріч з міністром закордонних справ Христею Фріланд.

Також Порошенко разом з делегацією підтримають українську національну збірну на "Іграх нескорених" в Торонто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram