ГоловнаПолітика

Вища рада правосуддя дала згоду на арешт судді, який намагався дати хабар Холодницькому

Подання про надання згоди на арешт другої судді ВРП повернула Генпрокуратурі.

Вища рада правосуддя дала згоду на арешт судді, який намагався дати хабар Холодницькому
Фото: ssu.gov.ua

Вища рада правосуддя дала згоду на арешт судді Кіровського районного суду Дніпра Геннадія Підберезного за спробу дати хабар керівнику САП Назару Холодницькому.

Про це інформує прес-служба ВРП.

Рішення про надання згоди на утримання під вартою судді Кіровського районного суду Підберезного Геннадія Анатолійовича було ухвалено на проведеному в п'ятницю розгляді відповідного подання Генпрокуратури України.

Також повідомляється, що ВРП повернула Генпрокуратурі подання про надання згоди на утримання під вартою судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Наталії Овчаренко, яка вже звільнена з посади судді і втратила відповідний статус.

"Прокуратурі, мабуть, треба було б звернути увагу на те, скільки суддів вже звільнені Вищою радою правосуддя і скільки їх не виключено ще зі штату судів", - підкреслив глава Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк.

Нагадаємо, що голова Кіровського районного суду Дніпра і суддя цього суду запропонували Холодницькому 300 тисяч доларів за закриття кримінального провадження щодо цього судді. Їх затримали після передачі першого "траншу" в 50 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram