ГоловнаПолітика

Саакашвілі визнаний винним у незаконному перетині кордону

Самого політика на судовому засіданні не було - він проводив зустрічі в Черкаській області.

Саакашвілі визнаний винним у незаконному перетині кордону
Фото: EPA/UPG

Мостиський районний суд Львівської області визнав винним у незаконному перетині державного кордону лідера партії "Рух нових сил", екс-голову Одеської обладміністрації, екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Визнати винним Михайла Саакашвілі Николозовича в незаконному перетині держкордону України", - зачитав рішення суддя Юрій Білоус в п'ятницю ввечері.

За рішенням суду, Саакашвілі повинен заплатити штраф у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів (3400 грн), а також судовий збір у розмірі 320 грн.

Це рішення суду може бути оскаржене в суді вищої інстанції.

Самого політика на цьому судовому засіданні не було - він проводив зустрічі в Черкаській області.

Нагадаємо, 10 вересня позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і у "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Разом із Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ятеро чинних нардепів і колишній глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко. Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину держкордону. Поліція відкрила кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram