ГоловнаПолітика

Україна висловила протест через вирок журналісту Семені в Криму

МЗС закликало міжнародне співтовариство не залишити без уваги порушення прав людини в Криму.

Україна висловила протест через вирок журналісту Семені в Криму
Николай Семена

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з винесенням вироку кримському журналістові Миколі Семені в анексованому Криму, назвавши його "ганебним наступом окупаційного режиму на права громадянина України".

"Безпідставний і політично вмотивований "вирок" окупаційного "суду"... є ще одним доказом цілеспрямованих репресій з боку держави-агресора проти жителів окупованої української території АР Крим і Севастополя", - йдеться в коментарі МЗС.

Також Україна закликає уряди іноземних держав та міжнародні правозахисні організації не залишити без уваги "черговий наступ Росії як держави-агресора і окупанта на основні свободи на території тимчасово окупованого Криму".

Раніше сьогодні підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя засудив кримського журналіста Миколу Семену до двох з половиною років в'язниці умовно з випробувальним терміном три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Нагадаємо, Микола Семена, журналіст "Радіо Свобода" і "Крим.Реалії" звинувачувався російською владою в публічних закликах до порушення територіальної цілісності РФ. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ провела обшук, а в травні того ж року йому було пред'явлено обвинувачення в тому, що журналіст опублікував статтю, яку розцінили як "виправдання тероризму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram