ГоловнаПолітика

Світовий банк і МВФ стурбовані правками, внесеними в проект пенсійної реформи

Законопроект було змінено занадто сильно.

Світовий банк і МВФ стурбовані правками, внесеними в проект пенсійної реформи
Фото: mediaen.publika.md

Світовий банк і Міжнародний валютний фонд стурбований поправками, які було внесено в законопроект №6614 про пенсійну реформу.

Про це сказала директор СБ по Україні, Білорусі та Молдові Сату Кахконен на фінансовому форумі в Одесі, пише "Інтерфакс-Україна".

"Переглянутий проект закону, поданий на початку цього тижня, було змінено так, що викликає значне побоювання як у СБ, так і в МВФ", - заявила Кахконен.

Нагадаємо, 13 липня Рада схвалила проект пенсійної реформи в першому читанні. Короткий опис майбутніх змін можна знайти в статті "Реанімація пенсійної реформи". Позицію уряду з приводу пенсійної реформи на LB.ua представив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Депутати подали до законопроекту більш ніж 2 тис. роправок. Повідомляли, що комітет вирішив врахувати близько 400. Одна з них передбачає запуск накопичувальної пенсійної системи з 1 січня 2019 року.

Проект пенсійної реформи передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році, до 2028 року він повинен становити 35 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram