ГоловнаПолітика

Допит Наливайченка в СБУ пов'язаний з польотами Медведчука в Москву

На його літаку літали інші чиновники.

Допит Наливайченка в СБУ пов'язаний з польотами Медведчука в Москву

Служба безпеки України заявила, що допит колишнього керівника спецслужби Валентина Наливайченка пов'язаний з "ексклюзивними" польотами Віктора Медведчука в Москву.

Виявляється, що правом прямих перельотів у Російську Федерацію всупереч загальній забороні користувався не тільки Медведчук, але й деякі колишні топ-чиновники та керівники правоохоронних органів.

"Зокрема, встановлено, що в 2014-2015 роках співробітники СБ України організували незаконний перетин державного кордону України одним із колишніх керівників Служби безпеки України, який разом з лідером ГО «Український вибір» В. Медведчуком зробив кілька вильотів у Російську Федерацію без проходження прикордонного і митного контролю", - йдеться в повідомленні СБУ.

За цим фактом одному зі співробітників СБУ вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України - незаконне переправлення осіб через кордон.

СБУ хоче знати, що Наливайченкові, який був керівником спецслужби в 2014-2015 роках, відомо про це.

Нагадаємо, що в Медведчука є спеціальний дозвіл від керівництва держави на виконання прямих перельотів у Москву. За його словами, це пов'язано з повноваженнями, які Медведчук виконує в рамках Тристоронньої контактної групи.

З 25 жовтня авіаційне сполучення між Україною та Росією припинено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram