ГоловнаПолітика

Наливайченко прибув у CБУ на допит

Причини виклику до слідчого екс-голова СБУ не знає.

Наливайченко прибув у CБУ на допит

Лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко прибув до головного слідчого управління СБУ о 12:00 на допит. Перед центральним входом він заявив, що причина виклику в СБУ йому не відома. "Влада робить усе, щоб розправитися з політичними опонентами. Краще б вона так залякувала сепаратистів і розслідувала ті справи, які ми піднімали ще в 2014-2015 роках, а не зводила рахунки з активістами, які викривають їхні офшори. Сміливо йду на допит, але з якої причини - це мені не відомо", - зазначив він.

Нагадаємо, Валентин Наливайченко двічі очолював Службу безпеки України (2006-2010 рр., 2014-2015 рр.). На цій посаді ініціював процес реформування Служби безпеки України - розриву з каральними традиціями радянського КДБ і побудови сучасної спецслужби європейського зразка. Під його керівництвом архіви СБУ були розсекречені, оцифровані і відкриті для вільного доступу громадян. Він створив дослідні центри для вивчення та оприлюднення документів, що стосуються Голодомору-Геноциду 1932-1933 років, сталінських репресій, Другої світової війни, Української Повстанської Армії.

Керована Наливайченком СБУ розірвала в односторонньому порядку будь-які контакти, співпрацю або взаємодію зі спецслужбами Росії. СБУ стала, по суті, першою державною структурою України, яка почала принципово розривати зв'язки з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram