ГоловнаПолітика

Генпрокуратура повернула Пашинському вилучений пістолет

Кримінальне провадження проти депутата закрили 26 липня.

Генпрокуратура повернула Пашинському вилучений пістолет
Фото: 24tv.ua

Генеральна прокуратура повернула депутату Верховної Ради Сергію Пашинському ("Народний фронт") вилучений пістолет, з якого він стріляв у В'ячеслава Хімікуса 31 грудня минулого року.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит "Українських новин".

"Відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу Пашинському С. В. повернуто пістолет "Глок", який вилучали на час досудового розслідування", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що пістолет повернено в зв'язку з тим, що кримінальне провадження проти депутата було закрито 26 липня.

Нагадаємо, напередодні Нового року Пашинський потрапив у бійку, яка завершилася тим, що він прострелив ногу 38-річному Хімікусу, який напав на нього.

За версією Пашинського, він з дружиною повертався на автомобілі з кінотеатру додому в село Хлепча. На неосвітленій частині дороги їхня машина ледь не врізалася в мікроавтобус, який стояв на проїжджій частині без габаритних вогнів. Депутат вийшов із салону автомобіля, щоб з'ясувати в чому справа. В результаті в нього зав'язалася сварка з Хімікусом, який нібито вдарив Пашинського пляшкою по голові і збив з ніг. Лежачи на землі, депутат вистрілив у ногу своєму нападникові.

За версією Хімікуса, Пашинський із самого початку конфлікту дістав пістолет, почав погрожувати ним, і саме за це отримав пляшкою по голові. Також потерпілий стверджує, що Пашинський у повітря для попередження не стріляв, а відразу цілився на поразку.

26 липня справу проти Пашинського закрили - в ГПУ дійшли висновку, що нардеп діяв у рамках необхідної оборони, яка виключає його кримінальну відповідальність.

Водночас слідство встановило, що в діях Хімікуса відсутній склад кримінального злочину за ч. 2. ст. 296 КК України (хуліганство), однак може бути присутнім склад адміністративного порушення у вигляді нецензурної лайки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram