ГоловнаПолітика

Депутати не погодилися працювати без перерви до повного розгляду судової та пенсійної реформ

"За" проголосували 186 нардепів, потім 214, потім 215.

Депутати не погодилися працювати без перерви до повного розгляду судової та пенсійної реформ
Фото: Макс Требухов

У Верховній Раді не вистачило голосів для прийняття рішення працювати без перерв до завершення розгляду судової і пенсійної реформ.

З відповідною пропозицією виступив спікер парламенту Андрій Парубій.

"Пропоную працювати без перерви з 12:00 до 12:30 і без перерви з 14:00 до 16:00 і до завершення розгляду судової та пенсійної реформи", - сказав він.

Парламент тричі голосував за цю пропозицію, але щоразу необхідної кількості голосів не було набрано (вдруге за нього проголосували 214 депутатів, утретє - 215).

Парубій заявив, що має намір поставити на голосування цю пропозицію ще раз.

Нагадаємо, 7 вересня Рада почала розглядати законопроект №6232, яким передбачається внесення змін до Господарського, Цивільного процесуального кодексів, Кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів. Упродовж двох днів було розглянуто 662 поправки з 4383. Тиждень з 11 до 15 вересня був непленарним, тому 19 вересня парламентарії продовжили розгляд законопроекту в другому читанні.

Таким чином, за три дні депутати розглянули менш ніж тисячу поправок із 4383.

Раніше президент Петро Порошенко поквапив Раду з законом про Верховний Суд, а прем'єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив нардепів у затягуванні судової реформи. На його думку, Рада робить це, щоб не переходити до розгляду пенсійної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram