ГоловнаПолітика

НАЗК вручило Добродомову адмінпротокол через оплачувану лекцію в Одесі

Агентство вважає, що депутат не міг суміщати іншу роботу разом із депутатською.

НАЗК вручило Добродомову адмінпротокол через оплачувану лекцію в Одесі
Фото: facebook.com/dmytro.dobrodomov

Депутат Дмитро Добродомов ознайомився з адміністративним протоколом Національного агентства із запобігання корупції за фактом вчинення ним правопорушення, виявленого після перевірки декларації про доходи.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

НАЗК звинувачує Добродомова в незаконному отриманні винагороди за лекцію на форумі в Одесі. Агенство вважає, що депутат не міг суміщати іншу оплачувану роботу разом із депутатською.

"За положенням Конституції України, Законом України "Про статус народного депутата України", Законом України "Про запобігання корупції" народний депутат не має права займатися будь-якою, крім депутатської, оплачуваною роботою, за винятком викладацької, наукової та творчої діяльності, а також медичної практики у вільний від виконання обов'язків народного депутата час", - ідеться в повідомленні.

Також у НАЗК вважають, що діяльність Добродомова не можна вважати викладацькою, тому що її не контролював керівник кафедри.

Добродомов, своєю чергою, своєї провини не визнав і заявив, що має право на викладацьку діяльність.

"Мова про лекцію, прочитану мною 13 лютого 2016 року в Одесі на Восьмому форумі мережі вільних місцевих політиків "Регіональний і місцевий розвиток: українська практика і міжнародний досвід" (за яку я отримав гонорар, оплатив усі податки і ввічливо вніс у свою е-декларацію). Інших порушень працівники НАЗК не виявили... Абсурдна річ у тому, що в протоколі НАЗК посилається на Закон України "Про вищу освіту", а не на Закон України "Про статус народного депутата". Там чітко вказане моє право на викладацьку, наукову і творчу діяльність. Тому я обов'язково буду оскаржувати в суді", - написав він у Фейсбуці.

Нагадаємо, в червні НАЗК доручило перевірити ще 27 декларацій чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram