ГоловнаПолітика

Комісія Київради схвалила перейменування станції метро "Петрівка"

Це питання тепер винесуть на засідання Київської міськради.

Комісія Київради схвалила перейменування станції метро "Петрівка"

Комісія Київради з питань найменувань 20 вересня затвердила результати громадських слухань щодо перейменування станції метро "Петрівка" на "Почайну", повідомила активіст Аннабель Морина, яка була присутня на засіданні в фейсбуці.

Громадське обговорення перейменування пройшло на сайті Київміськадміністрації в період з 1 березня до 1 травня 2017 року. Участь у голосуванні взяли 1942 людини. З них 1426 громадян (73%) підтримали перейменування станції "Петрівка", інші висловилися проти.

Тепер питання перейменування винесуть на засідання Київської міськради.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла закон про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборонила їх пропаганду і символіку. Законом про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного режимів забороняється публічне використання символіки таких режимів, встановлюється обов'язок перейменування населених пунктів, об'єктів топоніміки, організацій і торгових марок.

Назва "Петрівка" пов'язана з прізвищем радянського партійного діяча Григорія Петровського і теж підлягає зміні.

Річка Почайна розділяла Поділ і Оболонь. У водах цієї річки за князя Володимира були хрещені кияни. Почайна багаторазово згадується в стародавніх літописах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram