ГоловнаПолітика

Суд відпустив під заставу голову правління "Хліба України"

Затриманого відпустили з-під варти в залі суду.

Суд відпустив під заставу голову правління "Хліба України"
Фото: Facebook / Юрий Луценко

Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати і відпустив під заставу в розмірі 128 тис. гривень голову правління державної акціонерної компанії "Хліб України" Мирона Скородинського, підозрюваного в отриманні хабара на суму 7 тис. доларів.

Рішення було прийнято 14 вересня.

Затриманого відпустили з-під варти в залі суду.

Нагадаємо, співробітники Генеральної прокуратури 12 вересня затримали голову правління ДАК "Хліб України", якому закидають отримання 7 тисяч доларів хабара від заступника директора приватного сільгосппідприємства "Йосипівське". Також затримано посередника.

За версією слідства, топ-менеджер вимагав гроші за узгодження договору оренди майнового комплексу Поташського хлібоприймального підприємства (входить у структуру ДАК "Хліб України").

ДАК "Хліб України" створили в 1996 році рішенням уряду з метою забезпечення інтересів держави в процесі приватизації галузі хлібопродуктів. Раніше в її складі було 113 дочірніх підприємств, але в результаті створення Державної продовольчо-зернової корпорації майже всі були виведені зі статутного капіталу "Хліба України". Станом на весну 2016 року в складі компанії було тільки 6 робочих елеваторів і 5 адміністративних будівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram