ГоловнаПолітика

У МЗС Польщі висунули умови для нових пунктів пропуску на кордоні з Україною

"Пропоную зорієнтуватися на те, щоб пункти, які зараз існують, почали працювати цивілізованим способом".

У МЗС Польщі висунули умови для нових пунктів пропуску на кордоні з Україною
Фото: EPA/UPG

Нові пункти пропуску на кордоні України з Польщею не будуть відкриті, поки не буде налагоджена робота існуючих пунктів.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі з питань безпеки, консульських справ і східної політики Бартош Чихоцький. Він 19 вересня прибув до Києва, щоб зустрітися з українськими посадовими особами, в тому числі з заступником міністра закордонних справ України Оленою Зеркаль, повідомляє Громадське.

"Перед тим, як відкривати нові пункти пропуску, пропоную зорієнтуватися на те, щоб пункти, які зараз існують, почали працювати у цивілізований спосіб. Українська сторона прекрасно знає, що потрібно зробити для того, щоб ці пункти почали працювати задовільно. Тільки тоді, коли це вдасться, будемо говорити про наступні пункти пропуску", - сказав Чихоцький.

Раніше спікер українського парламенту Андрій Парубій заявив, що в наступному році планують відкрити чотири нові пропускні пункти на кордоні з Польщею: два у Львівській області, один - на Волині і один - на Закарпатті.

Після введення "безвізу" кількість українців, які перетнули кордон з ЄС, суттєво збільшилася. Отже, українська влада наполягала на тому, щоб розширити дороги митниць і відкрити нові пропускні пункти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram