ГоловнаПолітика

Саакашвілі прибув до Києва

20 вересня він вирушить у Дніпро.

Саакашвілі прибув до Києва
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Грузії, лідер політичної партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі прибув до Києва.

Про це повідомила його прес-секретар Дарина Чиж.

За її словами, Саакашвілі прибув до Києва у вівторок уранці, а 20 вересня він вирушить у Дніпро.

Чиж також повідомила, що на 12:00 анонсований брифінг адвокатів Саакашвілі за його участю щодо оскарження указу президента Петра Порошенка про припинення українського громадянства.

Нагадаємо, 10 вересня позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію. Разом з Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ятеро діючих нардепів і колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину держкордону. Поліція порушила кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram