ГоловнаПолітика

Надання США оборонного озброєння Україні відкриває можливість постачання зброї з інших країн, - Порошенко

"Українці - нація світу, ми нікого не хочемо вбивати. Але ми вже заплатили надзвичайно високу ціну".

Надання США оборонного озброєння Україні відкриває можливість постачання зброї з інших країн, - Порошенко
Фото: Пресс-служба Порошенко

Президент Петро Порошенко вважає, що якщо Сполучені Штати Америки нададуть Україні оборонне озброєння, то це рішення відкриє можливість постачання зброї з інших країн.

Про це прес-секретар президента Святослав Цеголко написав у Twitter.

"Рішення про надання Україні оборонної зброї відкриє такі ж можливості з іншими країнами", - сказав Порошенко на зустрічі з українською громадою і кримськотатарськими організаціями США.

Глава держави також відзначив кроки, які зробив американський Конгрес для допомоги Україні, зокрема рішення про надання оборонної зброї, інформує прес-служба Порошенка.

"Це не просто позиція, яка дозволяє нам значно підвищити ціну, яку заплатить російський агресор, якщо він перейде до наступальних дій, але це ще відкриває можливості для надання аналогічної допомоги з боку Великобританії, Канади, інших держав. Чекаємо політичного рішення США", - сказав президент, додавши, що в цих переговорах дуже далеко просунулися.

Він підкреслив необхідність для України засобів радіоелектронної боротьби.

"Ще одна важливість оборонної зброї - це не просто протитанкові ракети "Джевелін"... Ми говоримо про систему радіоелектронної боротьби, що надає світу незаперечні докази злочинів Росії - звідки вони відкривають вогонь, щоб вбивати наших цивільних, звідки і коли, якого калібру вони підтягли заборонене мінськими угодами важке озброєння. І, нарешті, це докази, які дозволять нам сформувати юридичну позицію, коли будуть розглядатися злочини РФ в міжнародному суді в Гаазі", - сказав глава держави.

Порошенко акцентував увагу на тому, що під час антитерористичної операції загинули понад 10 тис. громадян України.

"Українці - нація світу, ми нікого не хочемо вбивати. Але ми вже, наша держава і наш народ, заплатили надзвичайно високу ціну - понад 10 тис. українців, зокрема 2 700 українських воїнів віддали своє життя за право називатися незалежними і відновити свій суверенітет", - сказав він.

Глава держави також подякував українській діаспорі за її внесок в ухвалення позитивного рішення про введення санкцій проти Росії.

Нагадаємо, в липні Тһе Wall Street Journal повідомив, що Пентагон розробив план надання зброї Україні і чекає схвалення Трампа. Україна давно намагалася отримати ПТРК "Джавелін", щоб ефективно боротися з броньованими машинами російського виробництва.

На початку серпня Міністерство оборони США направило в Білий дім пропозицію про надання нового пакету допомоги на суму 50 млн доларів, який передбачає відправку в Україну протитанкових комплексів Javelin.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram