ГоловнаПолітика

Яценюк упевнений, що Україна стане членом НАТО

Екс-прем'єр вважає неслушними побоювання, що це спровокує Росію.

Яценюк упевнений, що Україна стане членом НАТО
Фото: Макс Требухов

Колишній прем'єр-міністр, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк упевнений, що Україна стане членом НАТО, і вважає, що країни-члени альянсу мають це розуміти.

Про це він сказав на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

"На мою думку, для всіх країн-членів НАТО, для всіх партнерів важливо дуже чітко сказати - надійде час, і Україна стане членом альянсу", - заявив Яценюк. Він упевнений, що Україна виконає всі критерії НАТО, зокрема щодо фінансування. "Вам потрібно витрачати 2 відсотки ВВП, а моя країна витрачає 5 відсотків ВВП на нашу безпеку й армію", - сказав він.

У ході дискусії Яценюк також відповів на тезу про можливі проблеми з Росією через вступ України в НАТО.

"У вас уже є проблеми з Росією. Росія втрутилася у вибори в США, Росія втрутилася у вибори у Франції, російські літаки кружляють біля ваших літаків і кораблів, Росія має величезну мережу, скуповуючи політиків, медіа, намагаючись підірвати західну демократію. Росія збила МН -17. Росія почала низку кібератак проти країн-членів НАТО. Росія порушила Статут ООН і намагається підірвати цей інститут. Тому членство України - у ваших інтересах. Чим ви є більшими, тим ми є сильнішими", - заявив Яценюк.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram