ГоловнаПолітика

Яценюк запропонував створити нову політичну платформу

"Я кажу, як я бачу. Якщо це станеться, у нас буде одна партія".

Яценюк запропонував створити нову політичну платформу
Фото: Макс Требухов

Колишній прем'єр-міністр, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк запропонував створити нову політичну платформу.

Про це він сказав у кулуарах 14-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії, відповідаючи на запитання про перспективи об'єднання НФ і Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

"Не об'єднання Народного фронту і БПП, а формування нової політичної платформи, з залученням всіх людей в цій країні, які вміють щось робити і знають, як це робити", - заявив він.

Водночас він додав, що кістяком цієї платформи об'єктивно можуть стати БПП і НФ, але поки що це тільки дискусія.

"Я кажу, як я бачу. Якщо це станеться, у нас буде одна партія. Якщо не станеться, тоді БПП йде своїм шляхом, ми своїм, а далі зустрінемося на виборах", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, що влітку 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко висловив думку, що в Україні має бути створена нова партія, яка підтримуватиме владу, але не на базі Блоку Петра Порошенка і "Народного фронту".

Водночас народний депутат Мустафа Найєм говорив, що "Народний фронт" і Блок Петра Порошенка вже стали фактично єдиним цілим і готуються до виборів.

Чергові вибори президента України мають відбутися 31 березня 2019 року. Вибори до Верховної Ради пройдуть цього ж року восени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram