ГоловнаПолітика

58% європейців підтримують вступ України у НАТО

Опитування проводилося в семи країнах Євросоюзу.

58% європейців підтримують вступ України у НАТО
Фото: пресс-служба президента Украины

58% європейців підтримують вступ України в НАТО.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного на замовлення YES та Фонду Віктора Пінчука в серпні паризьким відділенням Kantar Public. Під час опитування, громадянам Німеччини, Франції, Італії, Литви, Великобританії, Польщі та Нідерландів були поставлені запитання про гіпотетичне приєднання України до НАТО за умови відповідності всім умовам членства в альянсі. У кожній країні було опитано трохи більш ніж 1 тис. респондентів.

Опубліковані результати соцопитування на ZN.ua.

Виявилося, що навіть у найскептичніших Франції та Нідерландах 49% респондентів дали позитивну відповідь. У Литві і Польщі вступ України підтримали б понад 70%.

Основний аргумент на підтримку вступу України в ЄС у тому, що це стратегічний інтерес НАТО. Також європейці вважають, що це стане заохоченням за ризик у протистоянні з Росією. Поляки в основному обрали третій варіант - "Включення України до НАТО допоможе нам протистояти російській агресії".

У противників вступу України в НАТО найпопулярнішим був аргумент "Включення України в НАТО може призвести до війни з Росією". У французьких та італійських противників євроатлантичної інтеграції України основним був аргумент "Я проти приєднання до НАТО будь-якої нової країни".

Нагадаємо, що соціологічне опитування, проведене Інститутом Горшеніна у співпраці з представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, показало, що на референдумі про вступ України в НАТО "за" проголосували б 46,1% українців, "проти" - 33,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram