ГоловнаПолітика

Знімальна група програми "Схеми" заявила про напад з боку Держохорони (оновлено)

Журналісти прийшли до ресторану, де були Порошенко і Гройсман.

Знімальна група програми "Схеми" заявила про напад з боку Держохорони (оновлено)
Фото: facebook.com/natalie.sedletska

Співробітники Управління державної охорони в ніч на 16 вересня здійснили напад на знімальну групу програми "Схеми" біля одного з ресторанів у Конча-Заспі під Києвом.

У цьому закладі, за даними постраждалого журналіста Михайла Ткача, перебували президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко і ціла низка політиків.

"Ми були за 5 метрів від дороги, біля лісу, де на нас накинулися співробітники УДО, які повалили оператора. Ми вирвалися на дорогу. У оператора болить рука, а я наразі нічого не відчуваю", - розповів Ткач виданню "Радіо Свобода".

Водночас він додає, що під час спроби викликати поліцію співробітники УДО знову на них напали.

Автор програми "Схеми" Наталія Седлецька повідомила, що в ресторані відзначалося родинне свято "однієї дуже високопоставленої особи".

"Але чому ж приватну подію обслуговують бюджетники. Це і намагалася з'ясувати наша знімальна група. Але співробітники Управління держохорони фізично заламали нашого журналіста і повалили на землю оператора. Ми викликали поліцію, і пишемо заяву про перешкоджання журналістській діяльності", - написала вона у фейсбуці.

Оновлення. Управління державної охорони (УДО) розпочало внутрішнє розслідування за цим фактом, пише "Інтерфакс-Україна".

"За фактом інциденту розпочато внутрішнє розслідування, на час якого його фігуранти тимчасово відсторонені від виконання обов'язків. У разі встановлення порушень, винні будуть покарані", - повідомила прес-служба УДО.

Начальник управління Валерій Гелетей поговорив по телефону з головним редактором Радіо Свобода і попросив вибачення у журналіста "через поведінку співробітників вчора увечері".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram