ГоловнаПолітика

Кличко вручив київським рятувальникам подяки

"У будь-який час доби, у складних і надзвичайних ситуаціях, рятувальники завжди приходять на допомогу тим, хто її потребує".

Кличко вручив київським рятувальникам подяки

Рятувальні підрозділи Києва 2017 року здійснили майже 10 000 виїздів на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру і врятували життя 190 громадянам. У День рятувальника  мер Києва Віталій Кличко привітав працівників рятувальних служб з професійним святом і вручив подяки міського голови за особистий внесок у вирішення завдань щодо запобігання надзвичайних ситуацій та збереження життя і здоров'я киян.

«Хочу привітати вас із професійним святом - Днем рятувальника. У будь-який час доби, у складних і надзвичайних ситуаціях, рятувальники завжди приходять на допомогу тим, хто її потребує. У ваше професійне свято хочу ще раз відзначити вашу мужність, силу духу і професіоналізм, який рятує життя людей у вогні та під час стихії. Ви цілодобово готові до боротьби з незваним лихом, готові оперативно допомогти тим, хто найбільше потребує допомоги», - сказав Кличко.

При цьому він зазначив, що міська влада зі свого боку намагається зробити все, щоб забезпечити рятувальників першокласним спорядженням і технікою.

«Бо ми розуміємо, що від цього часто залежить ваше життя і здоров'я», - наголосив мер. Він нагадав, що для цього в грудні 2016 року була ухвалена Міська цільова програма розвитку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту міста Києва на 2017-2019 роки. Вона передбачає істотне поліпшення функціонування сил цивільного захисту столиці, збільшення рятувальних підрозділів, їх стабільне фінансування і матеріально-технічне забезпечення, оновлення рятувальної техніки та спорядження. На такі заходи передбачені витратити протягом трьох років понад 400 млн грн.

Віталій Кличко вручив подяки міського голови працівникам Управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА, рятувальникам КАРС "Київська служба порятунку» та ГУ ДСНС України в м.Києві, працівникам відділів з питань надзвичайних ситуацій РДА.

Мер Києва перед урочистостями оглянув виставку техніки рятувальних підрозділів, яку розгорнули перед КМДА. Крім нової техніки, киянам представили і раритети - два пожежні автомобілі середини ХХ століття на базі автомобілів ЗІС. Віталій Кличко також зробив спільне фото з працівниками рятувальних підрозділів.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram