ГоловнаПолітика

ГПУ та СБУ перевірять зв'язок "Кадорр Груп" з екс-нардепом втікачем Ігорем Марковим

Заробляти гроші на території України втікачу нардепу допомагає один зі спонсорів Саакашвілі.

ГПУ та СБУ перевірять зв'язок "Кадорр Груп" з екс-нардепом втікачем Ігорем Марковим

Народні депутати України та патріотичні організації підозрюють одеського забудовника Аднана Ківана у фінансуванні тероризму на сході України за допомогою свого бізнес-партнера і екс-нардепа втікача Ігоря Маркова, повідомляє Газета по-українськи.

Народний депутат від політичної партії "Народний фронт" Андрій Левус направив звернення до голів СБУ і ГПУ з метою перевірки фактів можливого фінансування незаконних збройних формувань з так званих "ДНР" і "ЛНР" відомим і найбільшим одеським забудовником Аднаном Ківаном.

Відповідно до опублікованого журналістського розслідування, екс-нардеп і одесит Ігор Марков, який переховується від українського правосуддя, досі продовжує заробляти гроші на території Української держави. Причому в цьому йому допомагає один зі спонсорів Михайла Саакашвілі бізнесмен сирійського походження Аднан Ківан, який займається будівництвом чергового незаконного хмарочосу на місці колишнього санаторію "Нафтовик". Останній свого часу був відчужений у держави сепаратистом Ігорем Марковим через рейдерську схему.

Офіційно замовником будівництва чергової "Перлини" є громадська організація інвалідів "Допомога та захист", директором якої є топ-менеджер з "Кадорр Груп", а засновниками - соратники Ігоря Маркова за його проросійської партії "Родіна".

Заяву свого колеги підтримали і нардепи з Радикальної партії Олега Ляшка Дмитро Лінько і Андрій Лозовий. За їхніми словами, вони підтримують наміри Андрія Левуса провести комплексне розслідування за фактом ведення Аднаном Ківаном спільного бізнесу з Ігорем Марковим.

Відзначається також, що в Міністерстві охорони здоров'я України заявили про наявність цілющого джерела мінеральної води на земельній ділянці колишнього санаторію "Нафтовик", яке можуть знищити через зведення величезного елітного житлового комплексу від "Kadorr Group" під назвою "27-ма Перлина", розташованого в прибережній зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram