ГоловнаПолітика

Департамент благоустрою КМДА не видавав дозвіл на обгородження місця забудови Сінного ринку в Києві будівельним парканом

Активісти закликають заступника голови КМДА демонтувати паркан.

Департамент благоустрою КМДА не видавав дозвіл на обгородження місця забудови Сінного ринку в Києві будівельним парканом
Фото: Макс Требухов

Паркан на місці забудови Сінного ринку в Києві встановлено незаконно, оскільки Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу КМДА не видавав дозвіл на порушення благоустрою. У відповіді на депутатський запит депутата Київради Ольги Балицької у відомстві підтвердили, що контрольну картку цій дільниці не видавали. Копія документа є в розпорядженні LB.ua.

"Відповідно до Правил благоустрою м. Києва, затвердженим рішенням Київської міської ради від 25.12.2008 №105/1051 (зі змінами), видається контрольна картка встановленої форми для контролю за благоустроєм при виконанні будь-яких робіт, пов'язаних з порушенням благоустрою території міста Києва, в якій зафіксовано термін виконання робіт і вказано інформацію про забудовника і виконавця робіт. Департамент міського благоустрою і збереження природного середовища за вказаними адресами (вул. Бульварно-Кудрявська 15-а, Гончара 3-б та 48/2, місце забудови Сінного ринку, - ред.) контрольні картки не видавав", - ідеться у відповіді відомства на запит депутата.

Активісти при цьому наполягають, що відсутність дозволу на порушення благоустрою дає підстави заявляти, що в забудовника Сінного ринку немає правових підстав встановлювати будівельний паркан. Тож встановлений він протизаконно.

У зв'язку з цим Балицька звернулася з депутатським запитом до заступника голови КМДА Олександра Спасибказ проханням вжити заходів щодо демонтажу незаконно встановленого паркану та зупинити будівництво, оскільки без огорожі проводити будівельні роботи заборонено.

Нагадаємо, на місці Сінного ринку планують побудувати 14 будинків площею 113 тис. квадратних метрів. Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку мають намір забудувати, розташовані 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини.

Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови було знижено, однак забудовник відмовився йти на компроміс. При цьому під час видачі дозвільних документів і ведення будівництва активісти виявили серйозні порушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram