ГоловнаПолітика

Супрун повідомила, що лікарів збирають на всеукраїнську акцію протесту проти медреформи

В.о. міністра закликає медиків не піддаватися на провокації. 

Супрун повідомила, що лікарів збирають на всеукраїнську акцію протесту проти медреформи
Фото: Макс Требухов

В.о. міністра охорони здоров'я  Уляна Супрун  повідомила, що лікарів і медсестер збирають на всеукраїнську акцію протесту проти медичної реформи.

 

"Ми отримали багато повідомлень від лікарів і медсестер з регіонів і Києва з інформацією про акції, які готуються на наступний тиждень проти медичної реформи. По закладах всієї країни у медичних працівників збирають підписи. Здебільшого мотивуючи це акцією заради погашення заборгованості заробітних плат, яка системно виникає вже далеко не перший рік поспіль. Мовляв, ці підписи дадуть змогу достукатися до безсердечного уряду, який знущається над медиками і не виділяє належної суми коштів на оплату їхньої праці", - написала Супрун у фейсбуці.

Фото: facebook.com/ulanasuprun

Вона запевнила, що й міністерство, і Кабінет міністрів загалом роблять усе можливе, щоб мінімізувати заборгованість із зарплат медиків. Відповідний проект розпорядження буде ухвалено на одному з чергових засідань уряду.

"Уся команда Міністерства охорони здоров'я України та уряду згодна на всі 100%, що ви заслуговуєте на гідну оплату праці. Але ви знаєте краще, ніж ми, що проблеми у сфері охорони здоров'я, її фінансування та заробітних платах лікарів існують не через реформу, яку ми намагаємося провести, а тому, що її досі не провели. І коли вас намагаються переконати в тому, що ця реформа доб'є нинішню систему - будьте впевнені, що ви спілкуєтеся з людьми, які бояться втратити нажиті десятиліттями зв'язки, схеми, важелі впливу та гроші. Найбільша їхня зброя - це дезінформація, страх і паніка", - звернулася Супрун до лікарської спільноти.

Нагадаємо, що 8 червня у Верховній Раді був ухвалений ключовий законопроект медичної реформи №6327. Пов'язаний з ним законопроект №6329 про супутні зміни до Бюджетного кодексу був провалений.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram